Kurban bajram u Bijeljini

Kurban bajram u Bijeljini

U organizaciji Medžlisa IZ Bijeljina 17. novembra 2010. godine u sali Gradskog kina “Radnik” održana je bajramska akademija pod nazivom “Kad tekbiri zažubore”. U dupke ispunjenoj sali nastupili su hor, folklor i orkestar MIZ Bijeljina, pod rukovodstvom mualime Enise Okanović i imama Mirsada ef. Okanovića, te gosti iz Sarajeva, hor “Hazreti Hamza”, koji je u efektnom nastupu oduševio bijeljinsku publiku.

Dodijeljene su zahvalnice i uručena priznanja najzaslužnijima u pomoći i podršci radu MIZ Bijeljina i obnovi pet bijeljinskih džamija. Devetoj po redu bajramskoj akademiji, koja se tradicionalno održava drugog dana Kurban-bajrama, prisustvovali su brojni gosti iz vjerskog, političkog i društvenog života Bijeljine i susjednih opština, te susjednih medžlisa.
Nakon akademije, za sve goste i zvanice upriličena je večera u restoranu Mektepskog centra u Bijeljini. Obilježavanje Kurban-bajrama jučer u prijepodnevnim satima upotpunjeno je i svečanim prijemom koji su za predstavnike MIZ Janja i MIZ Bijeljina, u velikoj sali zgrade opštinske administracije organizovali načelnik opštine Mićo Mićić i predsjednik Skupštine opštine Dragan Đurđević.