LJEPOTA RAMAZANSKOG ZAJEDNIŠTVA

LJEPOTA RAMAZANSKOG ZAJEDNIŠTVA

U organizaciji vjersko-prosvjetne službe Medžlisa islamske zajednice Bijeljina, u subotu 3. jula u avliji Sultan Sulejmanove džamije u Bijeljini upriličen je veliki iftar za 200 osoba, a na otvorenom su klanjani akšam, jacija i teravih namaz. Svojim prilozima ovaj su iftar, kojem je prisustvovao i potpredsjednik manjeg bh. entiteta RS Ramiz Salkić, podržale džematlije i njihovi prijatelji iz cijele Bosne i Hercegovine i dijaspore. Posebnu zahvalnost dugujemo našoj omladini i Mirsad ef. Okanoviću, imamu bijeljinske Sulejmanije, za poseban angažman i organizaciju ovog velikog iftara.

Kao i prošloga ramazana, velikom iftaru na otvorenom prisustvovale su cijele porodice džematlija, uz najčešći komentar da će nakon prethodne, 27. noći, i ova noć ostati u najljepšem sjećanju. “Vi se dobro sjećate vremena kada ovako nešto u Bijeljini nije bilo moguće. Hvala Allahu, sada smo ovdje, svi skupa i to je najbolji dokaz da se uz čvrstu vjeru i zalaganje sve može, jer i ovaj  grad i ova zemlja moraju biti dovoljno prostrani za sve one koji ovdje žive. Mi ne tražimo ništa više i nikakva druga prava od onih prava koja svima pripadaju,” kazao je Ramiz Salkić u svom obraćanju prisutnima.

U ime domaćina i organizatora, govorio je glavni imam MIZ Bijeljina, Samir ef. Camić. On se osvrnuo na ovogodišnji ramazan koji je na izmaku, zahvalivši se posebno mladima koji su sve aktivnosti proveli onako kako je planirano. “Na pamtim kada sam se ovako lijepo osjećao. Blagost ove noći i ovoliko mladih i djece u dvorištu naše Sulejmanije najbolji su dokaz da ovdje imamo budućnost. Naravno, zahvaljujem se svima koji ste došli i svima koji su omogućili ovaj iftar. Uz dovu da nam Allah dželešanuhu ukabuli post i ramazanske ibadete, pozivam vas da čuvate zajedništvo i našu lijepu vjeru jer je Islam vjera koja poziva na dobro,” poručio je Samir ef. Camić.