Majkl Skenlan (Michael Scanlan), prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH, posjetio MIZ Bijeljina

Majkl Skenlan (Michael Scanlan), prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH, posjetio MIZ Bijeljina

U okviru svoje posjete Gradu Bijeljina, prvi zamjenik Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Majkl Skenlan (Michael Scanlan), u utorak 25. juna 2019. godine, razgovarao je i sa predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

Gospodin Scanlan je tokom posjete Bijeljini imao susrete sa predstavnicima Pravoslavne crkve, gradonačelnikom Mićom Mićićem i njegovim saradnicima, te sa predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

Glavni imam Samir ef. Camić i predsjednik IO Emir Musli prvog zamjenika Scanlana dočekali su u Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji, gdje je u molitvenom prostoru obavljen kraći razgovor. Nakon toga, razgovor je nastavljen u sjedištu MIZ Bijeljina.

Uvaženi gost dobio je informacije o svim pozitivnim kretanjima u gradu Bijeljini, ali i o svim problemima sa kojima se susreće Islamska zajednica u realizaciji svojih projekata. Također, razgovaralo se o uvrjedljivim porukama nedavno zalijepljenim na vratima Sultan Sulejmanove Atik džamije i ulaznim vratima sjedišta MIZ Bijeljina.

Gospodin Michael Scanlan, da se zaključiti, dobro je upoznat sa stanjem u Gradu Bijeljina i ima pozitivno mišljenje o mnogim procesima koji se ovdje odvijaju.

Zahvalio se predstavnicima MIZ Bijeljina za pozitivan doprinos opštem stanju, na strpljenju prilikom rješavanja problema i na preciznim podacima koje su mu predstavnici našeg Medžlisa dali.