Mart 2015. – Sakarya, Serdivan, Adapazar, Istanbul

Mart 2015. – Sakarya, Serdivan, Adapazar, Istanbul

Delegacija Mektebskog centra Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina početkom marta boravila je u posjeti prijateljima u Republici Turskoj. Bratsko udruženje Bosna-Sandžak Serdivan još jednom nas je dočekalo otvorenog srca, a razgovarali smo o unapređenju saradnje, o projektima i planovima za dolazeće ljeto. Ovo je bila prilika da uručimo zahvalnicu Hasanu Suzeku, predsjedniku Udruženja Bosna-Sandžak, za nesebičnu pomoć njegovih članova pri obnovi Sultan Sulejmanove Atik džamije i izgradnji abdesthane u haremu bijeljinske ljepotice.

Nezaboravna ostaju dva dana provedena u Serdivanu, jednoj od opština Sakarye, te okolnim selima u kojima žive Bošnjaci porijeklom iz Bosne i Sandžaka. Hvala Hasanu, Rafetu, Ahmetu, Ayli, Kenanu, Faruku, Enesu, Ismailu, Avniju, Ibrahimu, Sedatu, Huseynu… i svima u Serdivanu koji su nam još jednom ukazali veliku čast i pokazali neizmjernu toplinu ljudske duše.  Allah ih nagradio svakim dobrom.

Tokom dva dana provedena u Istanbulu domaćini su nam bili porijeklom Bijeljinci, Safet Mutlu (Mujagić) i njegov sin Fatih. Ugostili su nas i prijatelji iz Vatrogasne jedinice Istanbula koji su prije nepunu godinu pomogli nastradalima od poplava u Bosni i Hercegovini, naročito u Bijeljini. Posebnu zahvalnost dugujemo Nuriju, Osman Aliju, Mehmet Demiru, Mehmet Eminu…

U foto-galeriji pogledajte fotografije onim redom kako su načinjene tokom ove posjete.