Medžlis Islamske zajednice Bijeljina: Posjeta Muftijstvu banjalučkom

Medžlis Islamske zajednice Bijeljina: Posjeta Muftijstvu banjalučkom

Delegacija Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina koju su činili predsjednik IO Emir Musli, glavni imam Samir ef. Camić i sekretar Damir Salkanović, u utorak 23. februara 2021. godine posjetili su Muftijstvo Banjalučko i Medžlis Islamske zajednice Banjaluka.

Delegaciju iz Bijeljine primio je  muftija banjalučki  Nusret ef. Abdibegović i njegovi najbliži saradnici, rukovodilac službe za administrativna, pravna, finansijska i ekonomska pitanja Muftijstva banjalučkog Nermin Mujkanović, direktor medrese Muris ef. Spahić, glavni imam MIZ Banja Luka Adnan ef. Jusić, predsjednik IO MIZ Banjaluka Ismir Husedžinović, profesor Admir ef. Blitović i sekretar Medrese i bibliotekarka Maida Blitović.

 

 

Posjeta Banja Luci uslijedila je nakon finansijske podrške MIZ Bijeljina radu Medrese “Reis Ibrahim ef. Maglajlić” u Banja Luci, uz konsultacije sa muftijom tuzlanskim Vahid ef. Fazlovićem i na osnovu sporazuma i saradnje sa Vakufskom direkcijom u Sarajevu, te zekata na poljoprivredne proizvode od prinosa iz poljoprivredne sezone 2019/2020.

Muftija Abdibegović se zahvalio gostima iz Bijeljine na podršci radu Medrese, upoznao ih sa aktuelnim aktivnostima u Muftijstvu, te izrazio podršku cjelokupnom radu i djelovanju MIZ Bijeljina.

 

Tokom ove posjete domaćini su gostima iz Bijeljine upriličili obilazak Medrese “Reis Ibrahim ef. Maglajlić”, Biblioteke “Mehmed ef.  Spahić”, te zajedno sa učenicima medrese klanjali podne namaz u Gazanferija džamiji. Neizostavno, upriličen je obilazak i Ferhat pašine džamije.

Delegacija MIZ Bijeljina izražava svoju zahvalnost domaćinu na prelijepom i srdačnom dočeku, s nadom da će se saradnja i u buduće nastaviti.

 

Tekst i foto: Muamer Camić