Mekteb za predškolski uzrast Bijeljina danas obilježava sedmu godišnjicu rada

Mekteb za predškolski uzrast Bijeljina danas obilježava sedmu godišnjicu rada

Mekteb za predškolski uzrast Bijeljina danas obilježava sedmu godišnjicu rada i rezultat je dugogodišnje potrebe i želje da našim najmladjima pružimo mjesto gdje mogu kvalitetno provesti svoje vrijeme uz igru i razne učeće, praktične i kreativne aktivnosti.
Predškolski uzrast je najvažnije doba u odrastanju svakog djeteta i u tom periodu najviše možemo uticati na dijete i usmjeriti ga ka istinskim vrijednostima u životu.
U Mektebu za predškolski uzrast djeca imaju mogućnost da obrađuju razne teme iz oblasti prirode, jezika, početnih pojmova matematike, razvijaju svoje sposobnosti i vještine, uče o pravilima ponašanja koje zagovaraju naša vjera i tradicija.
Također, djeci je na raspolaganju i mektebska igraonica sa svim potrebnim elementima za igru gdje djeca najviše vole da provode vrijeme tokom toplijih dana. Velika prednost je i što se nalazimo nadomak Gradskog parka, pa djeca mogu često prošetati sa svojim odgajateljicama.
Uz Božiju pomoć, mi ćemo se i dalje truditi da naš rad učinimo još boljim i kvalitetnijim razvijajući ljubav prema univerzalnim vrijednostima, vjeri, domovini i njegujući bošnjačku kulturu i tradiciju.
Veliki su izazovi sa kojima smo se suočavali i suočavamo, zbog toga zahvaljujemo se svima onima koji nam na bilo koji način pružaju podršku i učestvuju u napretku i radu ovog hairli projekta Mekteba za predškolski uzrast.
Molimo Svemilosnog Stvoritelja da nas ojača, sačuva smutnje i neiskrenih, podari bereket i da svaka naša kuća i avlija bude ispunjena dječijim osmijesima koji će jačati svoju porodicu, zajednicu i domovinu.
Neka nam je mubarek današnji dan!