Prenosi se od Enesa ibn Malika da je Allahov Poslanik, s.a.w.s., rekao: Zemlja svakog dana s deset stvari moli i kaže: 'O sine Ademov! Šetaš se po mojim leđima, a završit ćeš u mom trbuhu. Griješiš na mojim leđima, a ispraštat ćeš u mom trbuhu. Smiješ se na meni, a plakat ćeš u meni. Raduješ se na meni, a tugovat ćeš u meni. Skupljaš blago na meni, a kajat ćeš se u meni. Jedeš zabranjeno na meni, a bit ćeš pojeden u meni. Oholiš se na meni, a bit ćeš slab u meni. Hodaš veseo po meni, a zadesit ćeš se tužan u meni. Šetaš po svijetu na meni, a bit ćeš u tmini na meni. Ideš u društvu po meni, a završit ćeš sam u meni'.


MEVLUD POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA ROĐENJA MUHAMMEDA, a.s.

MEVLUD POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA ROĐENJA  MUHAMMEDA, a.s.

Povodom dana rođenja Božijeg Poslanika Muhammeda, a.s., centralna mevludska svečanost za područje MIZ-e Bijeljina održana je u nedjelju 28. februara, poslije akšam namaza u Sultan Sulejmanovoj džamiji u Bijeljini.
Program su izveli članovi horske sekcije Medžlisa islamske zajednice Bijeljina na čelu sa muallimom Enisom Okanović, koji su na prepoznatljiv način izveli vrlo kvalitetan program sa ilahijama i poučnim tekstovima.
Na kraju je uslijedilo obraćanje glavnog imama Samir ef. Camića te zajednička mevludska dova.
I ove godine bijeljinske hanume pripremile su halvu i kolače za sve prisutne.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh