Mevludom u džematu Atmačići završeni Dani mevluda “Volimo te, o Poslaniče”

Mevludom u džematu Atmačići završeni Dani mevluda “Volimo te, o Poslaniče”

Manifestacija Dani mevluda “Volimo te, o Poslaniče”, upriličena povodom mjeseca rođenja Božijeg Poslanika Muhammeda, a.s., a u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Bijeljina, završena je u srijedu 28.12.2016. godine, mevludom u džematu Atmačići, koji su proučili polaznici mekteba i svi imami našeg medžlisa.

Mevludu u Atmadža džamiji prisustvovalo je 105 džematlija i njihovih gostiju, a vaiz je bio Alan-ef. Hrustić. Novom imamu džemata Atmačići Mehmed-ef. Ketanoviću ovom prilikom uručen je dekret za mjesto imama, koji je potpisao reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović.

Dekret je u džamiji uručio glavni imam MIZ Bijeljina Samir-ef. Camić, koji je nakon mevluda, na svečanoj sjednici Izvršnog odbora kojoj su prisustvovali svi imami i mutevelije, kazao da su ovogodišnji dani mevluda protekli onako kako je planirano i dodao da je potvrđen veliki napredak u radu sa džematlijama, mladima i djecom.

Molimo Alllaha, dž.š., da podari svoju milost, bereket i nafaku svima koji su organizirali i prisustvovali mevludskim svečanostima sjećajući se Poslanika Muhammeda, s.aw.s., kao uzora svim muslimanima i svim ljudima. Amin, Ja Rabbi!