Muftija Fazlović u ramazanskoj posjeti Bijeljini i Janji

Muftija Fazlović u ramazanskoj posjeti Bijeljini i Janji

Autor: A.Đulović…www.muftijstvotz.ba

Medžlis Islamske zajednice Bijeljina i ove godine je organizovao nekoliko zajedničkih iftara u svojim džematima, a jedan od njih održan je 9. juna u haremu Atik džamije.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović prisustvovao je ovom iftaru, te je u svome obraćanju govorio o blagodati mjeseca ramazana, kao i o važnosti džemata i njihovoj dobroj organizaciji.

Samir-ef. Camić, glavni imam MIZ Bijeljina, je pohvalio rad omladine u ovom medžlisu, a istakao je i da su veliki doprinos realizaciji iftara dali i džematlije iz Bijeljine koji danas ne žive u ovome gradu.

Iftaru je prisustvovao i prisutnima se obratio i ministar raseljenih osoba i izbjeglica u Vladi Federacije BiH Edin Ramić. Poslije iftara je održan i ramazanski program pod nazivom Ramazan u Bosni tokom kojeg je nastupio Armin Muzaferija.

Istu noć, nakon teravih-namaza organizovan je prigodan program u Janji kojem je prisustvovao muftija Fazlović. Muftija je u Palutinskoj džamiji održao vaz, a imami i mekteblije ovog medžlisa pripremili su prigodan program. Inače, u Janji se svakog ramazana održe tri prigodna programa tokom 26., 27. i 28. noći mjeseca ramazana u sve tri džamije ovog medžlisa.