Muftija tuzlanski upriličio bajramski prijem

Muftija tuzlanski upriličio bajramski prijem

Muftija tuzlanski Vahid-ef.Fazlović upriličio je u povodu Ramazanskog bajrama u Hotelu Tuzla prijem za brojne goste iz javnog, političkog i kulturnog života Tuzlanskog kantona i Muftiluka tuzlanskog. Muftija je posebno uputio izraze poštovanja predstavnicima ostalih vjerskih zajednica iz našeg grada. 

U svom obraćanju muftija Fazlović je istakao da je Bajram za muslimane vrijeme zbližavanja: u porodicama, džematima i sredinama u kojima žive i rade. On je dodao da je osim okupljanja porodica i ovaj vid druženja važan za društvenu zajednicu, te da i na ovakvim susretima treba razgovarati o zbilji i raditi na zbližavanju ljudi.

WRlQD2

– Ovo je naš dan u kojem osjetimo čistotu duša nakon mjeseca ramazana. Ovo je također dan u kojem su naša srca zahvalna. Radosni smo i zbog toga smo zahvalni. Radost je jedno od najljepših stanja koje može imati ljudsko biće i mi volimo da našu sreću i zadovoljstvo podijelimo sa komšijama i prijateljima, odnosno sa svim ljudima. Radost se tako uvećava i svako dobro zbog kojeg smo zadovoljni možemo najbolje čuvati ako smo na tom dobru Svevišnjem zahvalni. On nas je poučio i dao upravo takvu garanciju. Ako budete na ono čime ste zadovoljni zahvalni biće vam to uvećano i imat ćete i više od toga – dodao je muftija i napomenuo posebnu brigu o mladim ljudima koji su u stanju socijalne, duhovne i ekonomske krize.
Nakon održanog govora, uz želje za zdravlje svih prisutnih i njihovih porodica druženje je nastavljeno uz bogatu ponudu tradicionalih bosanskih jela.