Muftija zenički posjetio povrijeđene rudare

Muftija zenički posjetio povrijeđene rudare

U petak 05. septembra 2014. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović posjetio je Kantonalnu bolnicu Zenica gdje se susreo sa rudarima povrijeđenim u jami rudnika Raspotočje.

Direktor Kantonalne bolnice Zenica dr.  Fadil Šabanović i načelnik Odjela urgentne medicine dr. Kasim Spahić muftiju zeničkog obavijestili su da je u bolnicu pristiglo 25 rudara, da su svi pacijenti koji su pristigli u bolnicu živi, te da se radi o povredama koje nisu životno ugrožavajuće.

Obraćajući se povrijeđenim rudarima muftija zenički zaželio im je brz i uspješan oporavak, uz dovu Allahu, dž. š., da rudarima koji nisu preživjeli podari Džennet, a njihovim porodicama sabur.

Zajedno sa muftijom zeničkim u posjeti rudarima bili su i: dr. Suvad Isaković, član Sabora IZ u BiH, mr. Jakub ef. Salkica, glavni imam MIZ Zenica i Edin Kavazović, sekretar muftije zeničkog.

Nakon posjete bolnici muftija zenički posjetio je direkciju Rudnika Zenica, gdje se susreo sa članovima Uprave na čelu sa direktorom gosp. Esadom Čivićem.