Allahov Poslanik, a.s., rekao: Ako čujete kukurijekanje pijetla, onda tražite od Allaha, dž.š., neko dobro, a ako čujete revanje magarca onda se utječite Allahu, dž.š., od šejtana jer ga je magarac tada vidio.
(Prenose ga sastavljači Kutubus-sitte izuzev Ibnu-Madžea.)


Muftijstvo tuzlansko osudilo incident u Kravici

Muftijstvo tuzlansko osudilo incident u Kravici

Povodom incidenta koji se dogodio u Kravici 13. jula ove godine, a u kojem su majke Srebrenice grubo sprečavane da uđu u nekadašnju zemljoradničku zadrugu, kao jedno od stratišta u tom mjestu, Muftijstvo tuzlansko izdaje je saopćenje za javnost u kojem se kaže:

– Muftijstvo  tuzlansko osuđuje incident koji se dogodio u subotu 13. jula ove godine, kada je specijalna policija RS-a nasrnula na predstavnice udruženja žrtava Genocida u Srebrenici, pokušavajući ih spriječiti da posjete jedno od stratišta u Kravici, u kojem je stradao veliki broj Bošnjaka.

Naročito teško pada što se to dogodio u danima kada cijeli svijet saosjeća sa žrtvama Genocida u Srebrenici, posebno s majkama žrtava, koje su iscrpljene od traganja za posmrtnim ostacima svojih najmilijih i od majčinske tuge koja nesmanjeno traje već osamnaest godina.

Naše ogorčenje je veće i time što je MUP RS onemogućio majkama da dostojanstveno posjete ovo mjesto u danima ramazana, u kojima su muslimani u posebnom duhovnom miru i kada incidenti ovakve vrste narušavaju taj mir.

Ovakvim i sličnim postupcima ne doprinosi se uspostavljanju stabilnog mira, niti ublažavanju stravičnih posljedica Genocida u Srebrenici, na čemu bi svi, naročito policija, trebalo da predano rade, stoji u saopćenju Muftijstva tuzlanskog.

 

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh