Muftijstvo zeničko osvojilo prvo mjesto iz islamske vjeronauke na nivou BiH

Muftijstvo zeničko osvojilo prvo mjesto iz islamske vjeronauke na nivou BiH

U utorak 13. maja 2014. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović u svom uredu u Zenici primio je vjeroučitelje čiji su kandidati predstavljali Muftijstvo zeničko na 3. Finalnom takmičenju iz nastavnog predmeta Islamska vjeronauka na nivou Rijaseta IZ u BiH.

Na pomenutom takmičenju predstavnici Muftijstva zeničkog osvojili su prvo mjesto u ekipnom plasmanu i prva mjesta u pojedinačnoj konkurenciji.

Prijem je organiziran u čast vjeroučitelja Sameda Pašalića i Sulje Grabusa, a prijemu su prisustvovali i glavni imami mr. Jakub ef. Salkica i Izet ef. Efendić.

Obraćajući se vjeroučiteljima, muftija zenički, između ostaloga, rekao je: ”Posao vjeroučitelja odgovoran je, ali i častan. Vi ste svojim rezultatima pokazali da volite ovaj posao, da znate prenositi znanje i da ste se odgovorno odnosili prema svojim zadacima i obavezama.

Čestitam vam na uspjehu. Molim Boga Uzvišenog da vam podari porodični i poslovni uspjeh i da nas i narednih godina obradujete sa ovakvim i sličnim rezultatima i uspjesima”.

Prijem za vjeroučitelje završen je dodjelom nagrada i prigodnih poklona.