Narodni iftar u Bratuncu

Narodni iftar u Bratuncu

www.muftijstvotz.ba

Šestoga ramazanskog dana ove godine (11. juni 2016.) u centru Bratunca je priređen Narodni iftar.

Ovo je jedinstven skup muslimana ovog grada i okolnih mjesta, na kome je učestvovalo oko 150 osoba.

Iftar je organizirao Medžlis Islamske zajednice Bratunac, uz podršku potpredsjednika bh. entiteta RS Ramiza Salkića i drugih prijatelja Bratunačkog medžlisa.

Iftaru je prisustvovao i muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović. U svome izlaganju, on je, između ostaloga, rekao:

– Braćo i sestre, naša vjera je vidljiva vjera. To je vjera lijepe riječi i dobrog djela. Takav je naš ramazan, a i iftari su naše djelo u vjeri. U zemlji Bosni i Hercegovini uvijek smo pokazivali svoj identitet. Uvijek nam je bilo drago proslaviti naše blagdane i sa drugima. Sa ovog mjesta vas pozivam da svojim komšijama, kada god ste u prilici, uputite lijepe riječi. Takve riječi svaka vrata otvaraju. To ćemo, svakako, činiti, ali ćemo se brinuti o onome što mi jesmo. Brinut ćemo se, također, o našem životnom putu i prostoru. Drago mi je da upravo vi to činite ovdje u Bratuncu, iz godine u godinu sve snažnije.

Nakon iftara i akšamskog namaza u bratunačkoj džamiji, muftija Fazlović, potpredsjednik Salkić, glavni imam i predsjednik MIZ Bratunac Elvir-ef. Hodžić i Admir-ef. Velić klanjali su teravih-namaz u Voljavici, gdje je muftija Fazlović održao prigodan vaz.