NASTAVAK RADOVA NA HADŽI DŽANINOJ DŽAMIJI U JANJARIMA

NASTAVAK RADOVA NA HADŽI DŽANINOJ DŽAMIJI U JANJARIMA

Piše: Damir ef. Čokić…

Kao što je planirano, čim su vremenski uslovi dozvolili, nastavljeni su radovi na rekonstrukciji naše, Hadži Džanine džamije u Janjarima. U ovoj fazi obavljaju se molerski radovi na džamijskoj fasadi.
Finansijska sredstva za radove obezbijedio je hadži Alija Hajdarbegović sa svojom porodicom i prijateljima, a materijal za radove obezbijedio je Benjamin Hajdarbegović, naš džematlija koji živi i radi u Njemačkoj.


Osim radova koji su u toku, u ovoj godini planirana je rekonstrukcija džamijske ograde i osvjetljenja munare, tj. zamjena kandilja i svih svijetlećih elemenata munare.

hdz3
Radovi na rekonstrukciji osvjetljenja munare koštat će 1000 KM (500 eura), a radove će izvesti renomirana firma “Bekrić” iz Tešnja koja se bavi poslom izrade osvjetljenja munare. Planirano je da postojeći kandilji i drugi svijetleći elementi (sijalice ugrađene u zid munare) budu zamijenjeni sa najnovijom LED tehnologijom, koja je daleko izdržljivija i ekonomičnija od običnih sijalica.
U svrhu radova na munari, naš džematlija Nadil Hodžić obećao je donirati dio potrebnih sredstava, a sam početak radova na munari zavisi od priliva sredstava.
Ovom prilikom pozivamo i molimo naše džematlije i sve ljude dobre volje da nam, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu u ovom hairli poslu kako bi naša džamija ponovo zasjala punim sjajem.