Obilježena noć miradža u Tuzli

Obilježena noć miradža u Tuzli

Obilježavanje Lejletul-miradža na području Medžlisa IZ Tuzla organizirano je u Čaršijskoj džamiji u petak 15. maja ove godine.

Programu su prisustvovaliVahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, Sead-ef. Seljubac, pomoćnik muftije tuzlanskog, koji je bio i predavač, hafiz Ahmed-ef. Huskanović, glavni imam, Hasan-ef. Spahić, predsjednik Medžlisa, te imami MIZ Tuzla.

Pomoćnik muftije Seljubac je u svome izlaganju istakao čvrstinu Muhammeda, a.s., u odanosti poslaničkoj misiji.

– Čvrstina koja je krasila Poslanika nije popuštala niti onda kada su pritisci bili najjači. Poslanik je i tada govorio da se neće odreći svoje vjere i pozivanja u islam. Sjetimo se da je Poslanik imao velike pritiske i probleme. Kada je posjetio Taif kako bi tamošnje stanovnike pozvao u islam, doživio je strašna poniženja i kamenovanje. Ali ga je zato Allah nagradio miradžom – naglasioje Seljubac.

Skupu se obratio i muftija Fazlović, naglasivši da je veliki duhovni užitak znati da smo u mubarek-noći došli u džamiju slušati učenje Kur'ana i ilahija i vazu-nasihat.

– U džamije trebamo dolaziti kada se tumače Kur'an i islamske teme. Mi duhovno moramo jačati i rasti. Mjesec redžeb je jedinstvena prilika koju ne trebamo propustiti, kako bismo tražili oprost i pokajali se. Allahu kada se predamo u namazu, postići ćemo čuda u našim životima. Ono što nismo imali doći će u naše živote s namazom. Nema izlaza bez Allahove pomoći. Zato nemojmo ostavljati namaz i čuvajmo ga – istakao je muftija Fazlović.