Održan seminar u Tuzli

Održan seminar u Tuzli

www.muftijstvotz.ba…U Tuzli je 19. februara ove godine, u Behram-begovoj medresi, održan seminar za direktore ustanova IZ-e u BiH, muderise Medrese, glavne imame i predsjednike medžlisa s područja Muftijstva tuzlanskog.

Seminar su organizirali Kancelarija Reisu-l-uleme, Uprava za vjerske poslove Rijaseta IZ-e u BiH, Centar za dijalog „Wesatijja“ i Muftijstvo tuzlansko.

Prigodna obraćanja imali su: Husejin-ef. Smajić, zamjenik Reisu-l-uleme IZ-e u BiH, Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, Nusret-ef. Abdibegović, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ-e u BiH, akademik prof. dr. Enes Karić, Mufid Memija i Muhamed Jusić.

Tokom ovog susreta razgovarano je o stanju vjerskog života na području Muftijstva tuzlanskog, te o tome kako danas u Bosni i Hercegovini govoriti o islamu i prenositi misiju Muhammeda, a.s. Razgovarano je i o ovovremenim događajima u islamskom svijetu i njihovim refleksijama u našoj zemlji. Posebna pažnja poklonjena je temi sigurnosti komuniciranja na internetu i društvenim mrežama.

seminar_tz_150