Održana prva redovna sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

Održana prva redovna sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

Prva redovna godišnja sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, u mandatu 2019.-2022. godina, održana je u Mektebskom centru u Bijeljini, u subotu 23. februara 2019. godine poslije podne namaza. Prisustvovalo je  22 od ukupno 28 članova Skupštine, a sjednicu je vodio predsjedavajući Skupštine MIZ Bijeljina Damir ef. Čokić.

Razmatrani su i usvojeni izvještaji za 2018. godinu, te plan rada i budžet za 2019. godinu. Nakon kraćih diskusija, te predloženih dopuna i izmjena, usvojeni su: izvještaj o radu glavnog imama Samira ef. Camića, izvještaj o administrativno-pravnom poslovanju, predsjednika Izvršnog odbora Emira Muslija, te izvještaj o finansijskom poslovanju u 2018. godini.

Plan rada i budžet za 2019. godinu razmatrani su na prijedlog Izvršnog odbora, a usvojeni su bez ijedne zamjerke ili izmjene. Pored ovih odluka, u zaključcima Skupštine date su smjernice za rad u narednom periodu, sa akcentom na izradi petogodišnje strategije. Usvojeni su i prijedlozi za održavanje tematskih sjednica Izvršnog odbora, a sjednica je završena prigodnim obraćanjem Dženana Rahmanovića, sekretara Medžlisa Islamske zajednice Tuzla i izaslanika Muftijstva tuzlanskog.