Održana Redovna godišnja sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

Održana Redovna godišnja sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

Redovna godišnja sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina održana je u subotu 27. februara poslije podne namaza, u Mektebskom centru u Bijeljini. Razmatrani su i usvojeni godišnji izvještaj o radu Glavnog imama i Vjersko-prosvjetne službe, izvještaj o radu Izvršnog odbora i Administrativno-pravne službe, Prateće službe, te Finansijski izvještaj za 2015. i Finansijski plan za 2016. godinu.

DSCN0411

Sjednicom je predsjedavao Damir ef. Čokić, imam džemata Janjari, a zamjenica je bila muallima Enisa Okanović. Od 28 članova Skupštine, prisustvovala su 22 člana. Izvještaje su prezentirali glavni imam Samir ef. Camić i predsjednik I.O. Emir Musli. U raspravi je konstatovano da je Medžlis i u 2015. godini poslovao pozitivno, a Planom za 2016. godinu predviđen je razvoj Vakufskog poljoprivrednog dobra, Mekteba za predškolski uzrast, te nastavak projektnih aktivnosti u svim džematima na obnovi infrastrukture MIZ Bijeljina. Posebna pažnja i dalje će se posvetiti prikupljanju članarine, unapređenju mektebske nastave i rada sa djecom i omladinom.

DSCN0415

Iako je istaknuta vrijednost timskog rada, za poseban doprinos aktivnostima MIZ Bijeljina Skupština je pohvalila rad člana I.O. Nihada Redžića, imama Damira ef. Čokića, muallime Enise Okanović i knjigovođe i projekt menadžera Azre Medinić.