Održana zajednička redovna sjednica oba savjeta i sastanak sa sabornicima s područja Muftiluka tuzlanskog

Održana zajednička redovna sjednica oba savjeta i sastanak sa sabornicima s područja Muftiluka tuzlanskog

Zajednička redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja i Savjeta za administrativna pitanja Muftijstva tuzlanskog održana je u utorak, 28. marta 2023. godine. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović.

Članovi savjeta su upoznati sa Izvještajem o radu i Izvještajem o realizaciji budžeta Muftijstva tuzlanskog za 2022. godinu. Prezentirane su informacije o izvještajima o radu, izvještajima o realizaciji budžeta za 2022. godinu i planu budžeta za 2023. godinu u medžlisima na području Muftiluka tuzlanskog.

Razmatrana je informacija o pomoći i realizaciji akcije „Od Bošnjaka s ljubavlju“ na području Muftiluka tuzlanskog za stradale u zemljotresu u Turskoj i Siriji. Prezentirana je informacija o provedenoj akciji „Dani podrške Behram-begovoj medresi u Tuzli“.

Na sjednici je razmatrana informacija o održanim sjednicama skupština medžlisa u 2023. godini te informacija o provedenim izborima u Islamskoj zajednici na području Muftiluka tuzlanskog. Prezentirana je i informacija o nominiranju prijedloga Vakufskoj direkciji Islamske zajednice u BiH za najistaknutijeg vakifa s područja Muftiluka tuzlanskog u 2022. godini.

Na kraju sjednice, potpisani su ugovori o pravima, obavezama i odgovornostima s predsjednicima medžlisa. Svima predsjednicima muftija Fazlović je uputio čestitku na izboru i zahvalnost za njihovo opredjeljenje da doprinose misiji Islamske zajednice.

Muftija Fazlović je isti dan upriličio prijem za članove Sabora Islamske zajednice s područja Muftiluka tuzlanskog u novom sazivu.

Muftija je sabornicima čestitao izbor u Sabor, najviše zakonodavno tijelo Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Kazao je da je čast biti član Sabora ali je to ujedno i velika odgovornost. Iskazao je uvjerenje da će sabornici svojim budućim radom u Saboru predano doprinositi razvoju Islamske zajednice.

Članovi Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini s područja Muftiluka tuzlanskog su: Ćamil Ahmetović, Admir Brkičević, Mustafa-ef. Gobeljić, Ahmed-ef. Hatunić, Bajazit Jašarević, Ferid Konjić, Enisa Okanović, Damir-ef. Peštalić, Safet Softić i Šefika Umihanić. Sabornicima su tokom ovog prijema uručena rješenja o verifikaciji mandata.

 

Preuzeto sa: Muftijstvo tuzlansko