Održano Internacionalno veče Kur'ana u Bijeljini

Održano Internacionalno veče Kur'ana u Bijeljini

Piše: Samir ef. Camić, glavni imam MIZ Bijeljina…

Predramazanske aktivnosti MIZ Bijeljina počele su za naš grad nesvakidašnjim, duši ugodnim događajem. Internacionalno veče Kur'ana održano je u srijedu 10. maja 2017. godine u Gradskom kinu u Bijeljini, u 20:30 poslije akšam namaza. Ko je prisustvovao, pamtit će ajete Časnog Kur'ana, Allahovu milost koja se spustila na muslimane Bijeljine, ali i njihove goste iz Janje, Ugljevika i Čelića.

Učešće u programu su uzeli učači Kur'ana, hafizi iz Turske i Makedonije, a uz male izmjene od najavljenog, nastupili su: Adnan Kadri – Skopje, Makedonija; Ibrahim Šerif – Skopje, Makedonija; Osman Süreyya Evgin- Istanbul, Turska; Avni Asani – Skopje, Makedonija; Ilhan Tabak- Ankara,Turska,  te članovi hora Atik iz bijeljinskih džemata. Kamerman večeri bio je Genc Halimi – Tetovo, Makedonija. Nakon nastupa družili smo se u Mektebskom centru u Bijeljini.

“Maide – I Kur'an”, “Veče Kur'ana”, projekat je koji uz pomoć međunarodnih sponzora iduće godine obilježava desetogodišnjicu djelovanja na području balkanskih država. Ove godine imali smo čast da budemo dio programa koji se uoči Ramazana održava u gradovima Bosne i Hercegovine. Naši gosti iz Makedonije i Turske u Bijeljini su boravili dva dana, a potom su imali nastup u Brčkom, pa dalje po našoj domovini. Da ih Allah, dž.š., nagradi svojom milošću.