Osmanovićima stiže pomoć sa svih strana

Osmanovićima stiže pomoć sa svih strana

Nakon pokretanja humanitarne akcije, Bijeljincu Fahrudinu Osmanoviću (38) i njegovoj jedanaestogodišnjoj kćerki Merisi pomoć stiže sa svih strana. U uredu Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina prikupljaju se donacije za ovu porodicu, a na Fahrudinovu adresu u Semberskih ratara 52 došli su dobročinitelji iz Austrije i Hrvatske, te bosanskohercegovačkih gradova Sarajevo, Banjaluka, Brčko, Tuzla, Lukavac, Zvornik, Kozluk, Janja, Bijeljina. Medžlis Islamske zajednice Bijeljina, u ime porodice Osmanović, zahvaljuje se svim dobročiniteljima koji su ovoj porodici olakšali život i vratili nadu i vjeru u ljudsku dobrotu. A Allah najbolje zna.

Kucica Osmanovica

           Fahrudin je porodicu izdržavao nadničarenjem, ali je već drugi mjesec vezan za krevet zbog teškog loma zgloba i pete desne noge. Još uvijek se ne zna koliko dugo će nositi gips i da li će trebati operacija. Merisa je učenica petog razreda osnovne škole i redovna polaznica mektebske nastave, ali joj nedostaje mnogo toga što druga djeca imaju. Ona i njen otac su tri godine bez električne energije, a osim vodovodne ručne pumpe na dvorištu, nemaju vodovodnu instalaciju niti kupatilo.

            No, sad se sve mijenja. Na inicijativu Islamske zajednice, preduzeće “Vodovod i kanalizacija” već je počelo izgradnju priključka na vodovodnu mrežu i to, kako je rečeno, o trošku ovog preduzeća. Elektrodistribucija Bijeljina traži način da uradi priključak na elektro-mrežu, jer kućica u kojoj Osmanovići žive nema urednu dokumentaciju.

         “Nisam navikao da tražim, ali sad sam toliko zahvalan svima koji nam pomažu jer nema drugog načina da preživimo. Merisa je dobila i dječiji doplatak, a u Centru za socijalni rad Bijeljina obezbijedili su i za mene neku novčanu pomoć. Iz Vlade RS su bili ovdje, premjeravali, zapisivali, a iz bijeljinskog građevinskog preduzeća “Murguzović” obećali su pomoć za renoviranje kuće,” kaže Fahrudin.

Fahrudin, Merisa, Mirela i Mevludin

        Dodaje da mu pripomogne i brat Mevludin koji je zaposlen u preduzeću “Komunalac” i često navrati sa četvorogodišnjom kćerkom Mirelom. Zatekli smo ih skupa na Fahrudinovoj adresi u Mulalića sokaku, kako se oduvijek popularno zove ova ulica u pregrađu Bijeljine kod Poljoprivredne škole. Fahrudin reče da je otvorio žiro-račun na osnovu preporuke mnogih koji su ga zvali telefonom, a rado bi pomogli.

 

Kontakt telefon: 065 894 213

Ž-R: Bobar banka, 565 00100030711 30

Za uplate iz inozemstva potrebno je i ovo:

IBAN – BA 395652010001278664

SWIFT/BIC – BATO BA 22

www.avaz.ba