Otvoren konkurs za nagradu „Hasan Kaimija“

Otvoren konkurs za nagradu „Hasan Kaimija“

Ovogodišnja nagrada „Hasan Kaimija” će kao i prethodnih godina biti dodijeljena u okviru manifestacije Dani Hasana Kaimije, koji će biti održani od 05. do 08. juna 2014. godine u Zvorniku, Kula-Gradu i drugim dijelovima Podrinja.

Nagrada “Hasan Kaimija“ dodjeljuje se za najbolje objavljeno djelo iz oblasti književnosti ili znanosti, koje, uz najviše književnoestetske, odnosno znanstvene standarde, afirmira duhovne i opće humanističke tradicijske vrijednosti bosanskohercegovačkoga društva.

Turbe Hasana Kaimije

S obzirom da se od 2011. godine Nagrada “Hasan Kaimija” dodjeljuje bijenalno iz jedne od spomenutih oblasti: jedne godine za najbolje objavljeno književno djelo a slijedeće godine za najbolje objavljeno znanstveno djelo, itd., Organizacioni odbor Manifestacije je odlučio da se Nagrada “Hasan Kaimija” za 2014. godinu dodijeli za najbolje djelo objavljeno u 2012. i 2013. godini  iz oblasti književnosti.

Prijave na Natječaj, odnosno prijedloge za ovogodišnju Nagradu „Hasan Kaimija“, možete poslati na jednu od slijedećih adresa:

1. Muftijstvo Tuzlansko – Turalibegova 39, 75.000 Tuzla

2. Medžlis Islamske zajednice Zvornik  – Svetog Save 55, 75.000 Zvornik

3. Medžlis Islamske zajednice Zvornik – Kraljevići bb 75.411 Sapna

Sve prijave/prijedloge  možete dostaviti, najkasnije, do 30. aprila 2014. godine.

Uz Prijavu/prijedlog je nužno popuniti i Prijavni obrazac, s unesenim podacima o djelu prijavljenom na Oglas, koji se može naći na zvaničnoj web-stranici: www.medzlis-zvornik.info, te tri primjerka knjige.

Žiri za nagradu razmatrat će sve ponuđene prijave i Organizacionom odboru predložiti ovogodišnjeg dobitnika Nagrade „Hasan Kaimija“.

Svečano uručenje Nagrade predviđeno je u vrijeme održavanja Manifestacije.