Pomoć učenici Indiri Nalić

Pomoć učenici Indiri Nalić

Petočlana porodica desetogodišnje Indire Nalić, koja se liječi nakon operacije karcinoma butine desne noge, dobila je prijeko potrebnu pomoć. Nakon što je Medžlis IZ Bijeljina obezbijedio tri tone uglja, bijeljinski „Merhamet” dostavio je pet metara ogrjevnog drveta, te pakete hrane i kućnih potrepština.
Azra Medinić, sekretarica u „Merhametu”, kaže da se ovih dana očekuje pomoć EUPM-a, a sve nadležne organizacije i institucije upoznate su sa socijalnom i zdravstvenom situacijom u ovoj porodici.
Šupa je puna
Sa Indirom Nalić, koja se u utorak vratila iz Banje Luke, gdje je primila krv i bila pod terapijom antibiotika, jučer je bila i njena učiteljica Ljubica Marković, koja se od prvog dana bolesti ove djevojčice brine za njeno zdravlje i obezbjeđuje sve što joj je potrebno od hrane, lijekova, odjeće, putnih troškova.
– Šupa je puna ogrjeva, porodica ima hrane i ja ovih dana mirno spavam. To je i moje dijete pune četiri godine, a kako sam blizu njenoj kući svaki slobodni trenutak joj posvećujem. Indira je u takvoj porodici kakva jeste i ja ću i dalje voditi brigu o njoj, a zahvalna sam Azri iz „Merhameta”, koja je, odmah nakon saznanja za Indiru i njenu porodicu, preduzela sve što je potrebno.
Posjete u smjenama
Pokušat ću da izdejstvujem da u bijeljinskoj bolnici obezbijede sve ono zbog čega Indira mora putovati u Banju Luku.
Ovo je zadnja učenička generacija pred moju penziju. Obezbijedila sam od direktora škole sto i stolice kako bi uz moju pomoć Indira kod kuće pratila nastavu, jer svi učenici V1 razreda žele da im se Indira vrati kada ozdravi – kaže učiteljica Ljubica. Posebno ističe da su se učenici samoinicijativno rasporedili da, u smjenama, svaki dan posjete svoju drugaricu. Od svog džeparca uplaćuju dopune na njen mobilni telefon, kako bi mogli razgovarati i kada je na terapijama u Beogradu ili Banjoj Luci.