POMOĆ ZA IZBJEGLICE IZ SIRIJE

POMOĆ ZA IZBJEGLICE IZ SIRIJE

Poštovane džematlije, cijenjena dijasporo, dragi prijatelji, ljudi dobre volje, Medžlis Bijeljina u okviru šire akcije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, na području Bijeljine i Ugljevika do 20. marta ove godine organizira prikupljanja brašna za izbjeglice iz Sirije koje su smještene u kampovima u pograničnom području između Turske i Sirije. Pomozimo tim napaćenim ljudima u ime Dragog Boga, u ime ljudskosti i plemenitosti.

Prema uputama koje imamo, prikuplja se samo brašno, ukoliko je moguće, u vrećama od 25 kg kako bi bio olakšan transport. Svi zainteresirani brašno mogu dostaviti tokom radnog vremena u svim džematima općine Ugljevik, a u Bijeljini u dvorište kod Mektebskog centra, nedaleko od Gradskog parka.

Oni kojima je tako lakše, mogu dati svoj prilog i u novcu, a mi ćemo za taj novac kupiti odgovarajuću količinu brašna. Akcija traje do 20. marta 2017. godine. Za sve dodatne informacije obratite se na brojeve telefona 055 226 250 ili 065 713 080 ili direktno u kancelariju Medžlisa u Bijeljini.

Neka nas Uzvišeni Allah učvrsti na putu dobra. Amin!!!