Ebu-Musa el-E'ari, r.a., pripovijeda da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: Zaista, Allah, d.š., drži Svoju ruku ispruženom tokom cijele noći, primajući pokajanja onih koji su danju griješili, a danju pruža ruku, primajući pokajanja onih koji su noću griješili, sve dok sunce ne izađe sa zapada - kao jedan od predznaka kraja ovoga svijeta.
Hadis bilježi: Muslim

POSJETA JANJICI

POSJETA JANJICI

Muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović i Omer Kandari, direktori Mercy International iz Kuvajta, posjetili su 04.11.2008. Medžlis islamske zajednice Bijeljina. U pratnji domaćina, gosti su razgledali prostorije novoizgrađenog Mektebskog centra, a podne namaz klanjan je u nedavno dovršenoj Janjica džamiji, za čiju izgradnju je Mercy International donirao 125.000 KM.
Prema riječima muftije Kvazovića, cilj posjete je da se direktor kuvajtske humanitarne organizacije upozna sa stepenom realizacije svih projekata na prostoru BiH koje organizacija na čijem je čelu podržava, a zatim će biti govora i o planovima za budućnost. Kako je istaknuto, osim izgradnje islamskih vjerskih objekata, Mercy International snažno podržava projekte podrške povratnicima u manji bh. entitet, kao što je doniranje motokultivatora za povratnike na područje Srebrenice i Bratunca.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh