Allahov Poslanik sallallahu 'alejhi ve sellem je rekao: Nema ni jednog čovjeka koji izađe iz svoje kuće tražeći nauku, a da mu meleki ne pruže svoja krila zadovoljni sa onim što čini.
(Tirimizi)

POSJETA JANJICI

POSJETA JANJICI

Muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović i Omer Kandari, direktori Mercy International iz Kuvajta, posjetili su 04.11.2008. Medžlis islamske zajednice Bijeljina. U pratnji domaćina, gosti su razgledali prostorije novoizgrađenog Mektebskog centra, a podne namaz klanjan je u nedavno dovršenoj Janjica džamiji, za čiju izgradnju je Mercy International donirao 125.000 KM.
Prema riječima muftije Kvazovića, cilj posjete je da se direktor kuvajtske humanitarne organizacije upozna sa stepenom realizacije svih projekata na prostoru BiH koje organizacija na čijem je čelu podržava, a zatim će biti govora i o planovima za budućnost. Kako je istaknuto, osim izgradnje islamskih vjerskih objekata, Mercy International snažno podržava projekte podrške povratnicima u manji bh. entitet, kao što je doniranje motokultivatora za povratnike na područje Srebrenice i Bratunca.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh