Posthumna priznanja hafizima Budimliji i Ebu Jasiru

Posthumna priznanja hafizima Budimliji i Ebu Jasiru

www.muftijstvotz.ba

Medžlis Islamske zajednice Tuzla organizirao je 11. Večer Kur'ana u subotu 31. decembra u džamiji Kralj Abdullah. Na ovogodišnjoj Večeri Kur'ana, kojoj je prisustvovalo preko hiljadu vjernika, učači su bili: Dženis-ef. Mulić, Izudin-ef. Baturić, Ibrahim-ef. Bilčević, Nermin-ef. Bahtanović, hfz. Ismail Kaya i hfz. Diya Naser Aldeen.

Impozantnom skupu su se obratili muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, glavni tuzlanski imam hfz. Ahmed-ef. Huskanović i hfz. Diya Naser Aldeen. Prigodan vaz održao je direktor Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta Islamske zajedice u BiH Ismail-ef. Smajlović.

Odbor za dodjelu priznanja za doprinos izučavanju Kur'ana i kur'anskih nauka(na čijem je čelu muftija Fazlović), odlučio je da se ovogodišnje priznanje posthumno dodijeli hafizima Abdulah-ef. Budimliji i Aldin Abdu-l-Mun’im Ebu Jasiru.

Priznanja su uručena hanumi hafiza Budimlije i sinu hafiza Ebu Jasira.

Bošnjaci su kroz svoju povijest dali značajna imena u oblastima kur'anskih nauka, kao i veliki broj hafiza, čuvara ove časne Knjige. Njihova riječ i mudrost su od velikog značaja za naš narod, a njihova djela trajni svjedoci naše civiliziranosti. Na današnjim generacijam je da te ljude ne prepuste zaboravu, istaknuto je ovom prilikom.