Potpisan sporazum o saradnji Uprave za vjerske poslove Rijaseta i Radija BIR

Potpisan sporazum o saradnji Uprave za vjerske poslove Rijaseta i Radija BIR

U Sarajevu je potpisan Sporazum o saradnji Uprave za vjerske poslove Rijaseta i Radija BIR koji su potpisali direktor Uprave mr. Nusret Abdibegović i direktor Radija BIR Nedim Hrbat.

Kroz ovu saradnju bit će realizirana produkcija kratkih video priloga namijenjenih za besplatnu distribuciju zainteresiranim televizijskim kućama u Bosni i Hercegovini a s ciljem promovisanja misije i ciljeva Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini kao i unapređenja svijesti pojedinaca i zajednice o bitnosti primjene hanefijskog mezheba i maturidijskog akaida.

– Za ovogodišnji ramazan Uprava za vjerske poslove u dogovoru sa Radijom BIR pripremila je program za koji vjerujemo da će našim vjernicima kao i televizijskim kućama ponuditi jednu bogatu, sadržajnu i kvalitetnu medijsku prezentaciju ramazana i ramazanske atmosfere, kazao je prilikom potpisivanja sporazuma direktor Abdibegović.

– Ovaj projekat je još potvrda svijesti i brige Islamske zajednice za našeg bosanskog čovjeka, kazao je direktor Hrbat.

Pripremljeni sadržaji bit će besplatno distribuirani zainteresiranim televizijskim kućama za emitiranje u okviru ramazanskih tv programa tokom predstojećeg mjeseca ramazana.