Povelja Turhan Emin-bega dodijeljena dr. Adnanu Ertemu, direktoru Generalne direkcije vakufa Republike Turske

Povelja Turhan Emin-bega dodijeljena dr. Adnanu Ertemu, direktoru Generalne direkcije vakufa Republike Turske

Povelja Turhan Emin-bega „Kapija hajra“ dodijeljena je, u nedjelju 25. novembra 2018. godine u Ustikolini, dr. Adnanu Ertemu, direktoru Generalne direkcije vakufa R Turske, a u okviru manifestacije „570 godina Turhan Emin-begove džamije”.

Priznanje je dodijeljeno prvi put, te će se i ubuduće dodjeljivati fizičkim i pravnim licima koji doprinose razvoju i općem dobru zajednice. Muftija goraždanski Remzija-ef. Pitić je istakao da je dr. Adnan Ertem čovjek koji je potpuno posvećen projektima Islamske zajednice u BiH i našoj zemlji u cjelini.

U najstarijoj džamiji u BiH proučena je hatma dova za dušu njenog osnivača Turhan Emin-bega, izveden je mevludski program, a brojnim vjernicima obratili su se reisu-l-ulema IZ u BiH Husein-ef. Kavazović, muftija goraždanski Remzija-ef. Pitić, direktor Generalne direkcije vakufa R Turske Adnan Ertem, te sekretar Vijeća muftija Ahmed Purdić.

Svečanoj manifestaciji, kojom se obilježava gradnja najstarije džamije u BiH, prisustvovao je muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Organizator manifestacije „570 godina Turhan Emin-begove džamije“ je Muftijstvo goraždansko.