Predavanja za žene Odjela za brak i porodicu pri Medžlisu Islamske zajednice Bijeljina

Predavanja za žene Odjela za brak i porodicu pri Medžlisu Islamske zajednice Bijeljina

Piše: Enisa Okanović, muallima

U nedjelju, 2. juna 2019. godine održano je predavanje za žene. Ovim prigodnim predavanjem završen je ciklus ramazanskih predavanja u Medžlisu Islamske zajednice Bijeljina. Predavanja za žene se nastavljaju, a održavat će se svake posljednje nedjelje u mjesecu o kojem će vrijedne predstavnice džem'ata Bijeljina biti blagovremeno obaviještene. Molim Svemilosnog Allaha, dž.š., da ukabuli ramazanski post i ibadete, da ovakva okupljanja džematlijki obaspe Svojom milošću, a riječi koje se čuju na predavanjima usadi u srca njihova i učini da se reflektuju na druge. Amin.

Bijeljina

 

U srijedu, 15. maja 2019. godine u džem'atu Glinje Medžlis Islamske zajednice Bijeljina, održano je predavanje za žene. Predavanje je održala Enisa Okanović, koordinatorica Odjela za brak i porodicu pri našem medžlisu. Ovim prigodnim vazom završen je ciklus ramaznskih predavanja za žene u džem'atima općine Ugljevik.

Glinje

 

U utorak, 14. maja 2019. godine u džem'atu Atmačići u Atmadža džamiji, održano je predavanje za žene. Predavanje su održale koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina Enisa Okanović i učenica Behram-begove medrese u Tuzli Lamija Camić koja je angažirana na ramazanskoj praksi u našem medžlisu. Nakon predavanja klanjao se podne-namaz.
U ovom povratničkom mjestu koje pripada općini Ugljevik, a Medžlisu Islamske zajednice Bijeljina ove godine u prvi razred osnovne škole nije upisano niti jedno dijete. Molim Svevišnjeg Stvoritelja da spusti Svoju milost, da popravi stanje u BiH i da svaki dom krasi mnogo dječijih osmijeha. Amin.

Atmačići

 

Ramazanska predavanja za žene se nastavljaju. Danas, 13. maja 2019. godine,  u džem'atu Janjari, u Hadži-Džaninoj džamiji, održano je predavanje za žene. Predavanje su održale koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina Enisa Okanović i učenica Behram-begove medrese u Tuzli Lamija Camić koja je angažirana na ramazanskoj praksi u našem medžlisu. Nakon predavanja klanjao se podne-namaz.
Janjari
Danas je, 12.5.2019.godine u prekrasnoj Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji u Bijeljini, nakon podne-namaza održano predavanje za žene. Predavanje su održale muallima Enisa Okanović i učenica medrese Lamija Camić. Pored prigodnog vaza, ovo mubarek okupljanje uljepšano je učenjem Časnog Kur'ana, dove i salavata, a iznjedrilo je radost duša prisutnih.
Bijeljina
U četvrtak, 9.5.2019. godine u Hajrija džamiji u Srednjoj Trnovi kod Ugljevika održano je predavanje za žene. Predavanje su održale koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina Enisa Okanović i učenica Behram-begove medrese u Tuzli Lamija Camić koja je na ramazanskoj praksi. Predavanju je prisustvovalo šesnaest vjernica, a poslije predavanja klanjao se podne-namaz.
Srednja Trnova