Predramazansko savjetovanje s glavnim imamima i muftijama

Predramazansko savjetovanje s glavnim imamima i muftijama

www.preporod.com

Dvodnevno predramazansko savjetovanje s muftijama i glavnim imamima, u organizaciji Uprave za vjerske poslove počelo je 24. aprila 2015. godine u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku.

Direktor Uprave za vjerske poslove Nusret ef. Abdibegović, otvarajući savjetovanje pojasnio je način rada i teme koje će biti obrađivane i zahvalio svima koji su došli i pomogli u organizaciji, dok je zamjenik reisu-l-uleme Husein ef. Smajić uvodnim obraćanjem otvorio savjetovanje.Tema savjetovanja je „Ramazan u džematu, nur vjere i radost porodice“, a suorganizatori su Uprava za vjerske poslove i dijasporu i Ured za zekat.

Prvog dana savjetovanje izlaganje su imali mr. Abdulgafar Velić pod nazivom „Ramazan u mom džematu“, mr. Mustafa ef. Gobeljić „Ramazana na području medžlisa“, muftija Salem ef. Dedović, „Ramazan na području muftiluka“, zatim su o Lejla Bešo-Haskić i Đermana Šeta govorile u ulozi i očekivanjima žene u ramazanu, Alemedina Karkelja o očekivanjima mladih od IZ i ramazana, Ekrem Tucaković o medijskom predstavljanju ramazanskih blagodati i dr. Mirsad Abazović o sigurnosnom samoprofiliranju.

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović prisustvovat će tokom drugog dana savjetovanja i uputiti svoju poruku glavnim imamima i muftijama.