Predstavljanje humanitarnih i socijalnih ativnosti Islamske zajednice

Predstavljanje humanitarnih i socijalnih ativnosti Islamske zajednice

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini organizira konferenciju za medije u četvrtak, 25. 07. 2013. godine u sali nove Gazi Husrev-begove biblioteke, Gazi Husrev-begova ulica br. 56a (drugi ulaz)

Tema konferencije je predstavljanje podataka o humanitarnim i socijalnim aktivnostima organa i ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u 2012. godini.

Pozivaju se mediji da prisustvuju konferenciji na kojoj će govoriti dr. Amir Karić, rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta i mr. Elnur Salihović rukovodilac Ureda za zekat, te izvjeste javnost o aktivnostima Islamske zajednice koje imaju širi društveni značaj i važnost.

Iako je podsticanje solidarnosti nerazdvojivi dio stalnih aktivnosti, Rijaset Islamske zajednice prvi put će na konferenciji za mediji javnosti prezentirati podatke o socijalnim i humanitarnim aktivnosti organa i ustanova Islamske zajednice od lokalnog na najvišeg nivoa.

Podaci se tiču aktivnosti Islamske zajednice na području stipendiranja učenika i studenata, podrške povratku i pomoći siromašnim i socijalno ugroženim osobama. Na osnovu obrađenih podataka, u 2012. godini putem Islamske zajednice u BiH za stipendiranje, podršku povratku i pomoći za siromašne i socijalno ugrožene osobe distribuiran je iznos u vrijednosti od 5.424.000 KM. Detalji će biti prezentirani na konferenciji za medije.

U nadi Vašeg prisutstva i dobre saradnje u interesu istinitog i blagovremenog informiranja javnosti, primite izraze poštovanja!

Ured za odnose s javnošću