PRIJEM KOD REISU-L-ULEME

PRIJEM KOD REISU-L-ULEME

5. januar 2009. Reisu-l-ulema dr. Mustafa ef. Cerić primio je muftiju tuzlanskog Huseina ef. Kavazovića, glavne imame, predsjednike medžlisa među kojima je bio i predsjednik našeg Medežlisa Sead Berberović i sabornike Islamske zajednice s područja Muftiluka tuzlanskog.
Razgovarano je o obavezama koje predstoje u narednom periodu pred Islamskom zajednicom.
Nakon razgovora s reisu-l-ulemom dr. Mustafom Cerićem, muftija tuzlanski Husein ef. Kvazović je izjavio:
“Mi smo kazali reisu-l-ulemi da Islamska zajednica treba da radi svoj posao, njeni organi ne trebaju biti zbunjeni i odluke koje su usvojene moraju se sprovesti. Poručili smo reisu-l-ulemi da naši imami, predsjednici medžlisa i naši sabornici očekuju da Islamska zajednica uradi ono što je zacrtala i izvrši obavezu koju je dobila od predstavničkih i izvršnih organa, bez obzira da li se to nekome sviđalo ili ne.
Smatramo da je naša generacija dužna da ispravi neke historijske pogreške, koje su nanesene prema duhovnom biću našeg naroda, a isto tako i u materijalnom smislu. Na to nas obavezuju i naši djedovi, naši očevi, kao i one generacije koje će doći poslije nas, dakle sve nas to obavezuje da uradimo posao za koji smo donijeli odluke”, rekao je muftija Kavazović.

www.rijaset.ba