Pripreme za Svečanu akademiju povodom 10 godina Mektebskog centra u Bijeljini (FOTO)

Pripreme za Svečanu akademiju povodom 10 godina Mektebskog centra u Bijeljini (FOTO)

Uvažene džematlije, poštovani prijatelji, u toku su pripreme za obilježavanje desetogodišnjice postojanja Mektebskog centra Bijeljina i, ako Bog da, održavanje Svečane akademije, 19. aprila 2019. godine u Centru za kulturu u Bijeljini.

Naša omladina, predvođena svojim imamima i muallimima i svojom muallimom, ovih dana putovali su u Sarajevo gdje su u studiju Eldina Huseinbegovića snimili prigodnu ilahiju, na tekst našeg Damira Saračevića koji živi u Austriji. Ilahija će biti predstavljena na Svečanoj akademiji, kada će biti predstavljen i film o historijatu Mektebskog centra, od ideje, preko izgradnje i potpune realizacije ovog projekta te svih aktivnosti koje su se u ovom Centru odvijale tokom proteklih deset godina. Film realizuje Studio braće Mehmedović iz Srebrenika.

 

Polaznici Mekteba za predškolski uzrast te članovi horske, recitatorske i folklorne sekcije također se pripremaju za Svečanu akademiju. Na fotografijama vidite djelić onoga što se ovih dana dešava povodom predstojećeg vrijednog jubileja Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina. Molimo Uzvišenog Allaha da svojom milošću nagradi sve učesnike ovog hajirli posla, džematlije Bijeljine i sve naše prijatelje.

Amin, Ya Rabb.