Pripreme za XXIII Kulturno-edukativne i sportske susrete Udruženja ilmijje

Pripreme za XXIII Kulturno-edukativne i sportske susrete Udruženja ilmijje

U četvrtak, 22. juna 2023. godine, muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović upriličio je prijem za imame s područja Okružnog odbora Tuzla koji će učestvovati na XXIII Kulturno-edukativnim i sportskim susretima Udruženja ilmijje. Susreti će se održati u Istanbulu od 1. do 5. jula.

Podpredsjednik Okružnog odbora ilmijje Tuzla Sadif-ef. Mahmutović je upoznao muftiju s aktivnostima koje su realizirane na planu priprema za susrete. Samir Spahić, profesor tjelesnog i zdravstvenog odgoja u Behram-begovoj medresi predstavio je sportske discipline i delegirane sportiste. Samir-ef. Camić, glavni imam MIZ Bijeljina i član Glavnog odbora Ilmijje zahvalio se muftiji na pruženoj podršci za predstojeća takmičenja te je istakao nivo organizacije i pristup pripremama. Samir-ef. će predvoditi ekipu Muftijstva tuzlanskog na XXIII Kulturno-edukativnim i sportskim susretima Udruženja ilmijje.

Muftija Fazlović se zahvalio imamima na dosadašnjim aktivnostima na planu priprema za susret te im je zaželio hairli put i puno uspjeha. Muftija je istakao zavidan nivo organizacije i djelovanja Udruženja ilmijje. Predan odnos prema preuzetim emanetima, trud i rad trebaju biti naše odrednice u našoj misiji.

Pored drugih vidova podrške, Muftijstvo tuzlansko je osiguralo sportsku opremu za sportiste.

 

Preuzeto sa: Muftijstvo tuzlansko