Radna posjeta medžlisima Bijeljina i Janja

Radna posjeta medžlisima Bijeljina i Janja

Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović i direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Senaid Zajimović sa svojim saradnicima bili su 29.11.2022. godine u radnoj posjeti medžlisima Islamske zajednice Bijeljina i Janja. Tim povodom održani su sastanci na kojima je razgovarano o zaštiti i unaprjeđenju vakufa.

U Mektepskom centru u Bijeljini je razgovarano o Odluci koja je bila razmatrana na nedavnoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina a koja bi mogla nanijeti nesagledivu štetu vakufima u Bijeljini.

Upriličen je obilazak Sultan Sulejmanove Atik džamije i harema. Uslijedila je posjeta Dašnica džamiji gdje se izvode radovi na njenoj obnovi te obilazak vakufske parcele na kojoj je planirana izgradnja silosa za skladištenje usjeva s vakufskih parcela.

U Janji je održan sastanak na kojem su predstavnici medžlisa Bijeljina i Janja prezentirali najprioritetnije projekte te je razgovarano o dinamici njihove realizacije. Najvažniji projekti Medžlisa  IZ Bijeljina i Janja trenutno su: izgradnja dva silosa kapaciteta 1.000 tona sa sušarom te završetak izgradnje administrativnog sjedišta ovog medžlisa.

Preuzeto sa: Muftijstvo tuzlansko