RAZGOVORI O ŠKOLSKOM CENTRU U BIJELJINI

RAZGOVORI O ŠKOLSKOM CENTRU U BIJELJINI

Na ovom susretu se razgovaralo o osnivanju školskog centra u Bijeljini, odnosno o rekonstrukciji i dogradnji Pašića vile, koju je Islamska zajednica kupila za tu namjenu.

Dana 19.11.2013., u utorak, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, sa saradnicima Sead-ef. Seljubcem i Muamer-ef. Zukićem, direktorom Behram-begove medrese Ahmed ef. Hatunićem i njegovim pomoćnicima Mensur-ef. Husićem i Mehmedalijom ef. Čandićem, te prodekanom Pravnog fakulteta u Tuzli dr. Vedadom Gurdom, posjetio je Medžlis Islamske zajednice Bijeljina.

Delegacija Muftijstva je posjetila Mektebski centar u Bijeljini u kojem se susrela s predstavnicima MIZ Bijeljina (predsjednikom Emirom Muslijem,  glavnim imamom Samir-ef. Camićem  i njihovim saradnicima).  Susretu je prisustvovao i glavni imam MIZ Janja Omer-ef.  Camić.

DSCF4405

Na ovom susretu se razgovaralo o osnivanju školskog centra u Bijeljini, odnosno o rekonstrukciji i dogradnji Pašića vile, koju je Islamska zajednica kupila za tu namjenu. Delegacija Muftijstva s domaćinima je obišla taj objekat. Osim toga posjećena je i lokacija harema Salihbegovića džamije koja se također  planira koristiti u tu svrhu.

U okviru ove posjete dogovorene su konkretne aktivnosti na osiguranju uvjeta za osnivanje školskog centra, koje će biti poduzete u narednim danima.

www.muftiluktz.net