Reisu-l-ulema čestitao Uskrs

Reisu-l-ulema čestitao Uskrs

Sarajevo, 18. april 2014. (MINA) – Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, povodom katoličkog blagdana Uskrsa, uputio je čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću.

U čestitki Reisu-l-uleme se kaže:

– Vaša Eminencijo, kardinale Puljiću, upućujem Vama, redovnicima i redovnicama i svim katolicima u Bosni i Hercegovini čestitke u povodu katoličkog blagdana Uskrsa, želeći da ga provedete u sreći i blagostanju.

Nama, kao Vašim komšijama, poznato je da katolici na poseban način razumijevaju i crpe iz blagdana Uskrsa obilje duhovne radosti i zadovoljstva. Stoga smatram blagdansko vrijeme i prigodnom prilikom za jačanje našeg međusobnog poštovanja i spremnosti na zajedništvo u dobru i miru. Bosansko povijesno iskustvo komšiluka i suživota uči nas da je u istinskoj radosti i miru našeg komšije, zapravo prava radost i mir nas kao komšija.

Uvjeren da ćete uskršnje slavlje provesti u zadovoljstvu i radosti, također želim da vjerski blagdani na poseban način potaknu zajedništvo i razumijevanje među vjernicima, prijateljima, komšijama i svim našim narodima na zadovoljstvo i prosperitet svih ljudi i naše domovine Bosne i Hercegovine.