Reisu-l-ulema povodom Božića uputio čestitku kardinalu Puljiću i katolicima u BiH

Reisu-l-ulema povodom Božića uputio čestitku kardinalu Puljiću i katolicima u BiH

Sarajevo, 24. decembar 2014. (MINA) – Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović uputio je nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću čestitku u povodu kršćanskog blagdana Božića. U čestitki Reisu-l-uleme se kaže:

– Vaša Eminencijo,

Blagdani su vrijeme i prigodna prilika za potvrđivanja lične i univerzalne dobrote i radosti kojom Božija objava oplemenjuje pojedinca i društvo i zgodna prilika za manifestiranje širine vjerničkog srca i topline ljudske riječi.

Iskreno poštujući ovo vrijeme posebnog duhovnog ozračja kojeg osjećaju i kojim se inspiriraju kršćani širom svijeta, a posebno naše komšije, u svoje lično i u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini čestitam Vama osobno, kardinale Puljiću, redovnicima i redovnicama Katoličke crkve i svim katolicima u našoj zajedničkoj domovini Bosni i Hercegovini veliki blagdan rođenje Isaa (Isusa), neka je na njega Božiji mir i spas.

Uvjeren sam da će ovo blagdansko vrijeme za Vas i Vaše vjernike biti razdoblje velike duhovne radosti i sreće, uz želju da vjerski blagdani među našim vjernicima i narodima jačaju duh razumijevanja i poštovanja.

Molim Uzvišenog Boga da srca ljudi ispuni razumijevanjem i brigom jednih za druge, da nam omili komšijsku solidarnost i volju da u zajedničkoj radosti i sreći gradimo društvo slobode, napretka i jednakopravnosti za sve ljude i narode.