Reisu-l-ulema uputio čestitku mitropolitu Nikolaju i pravoslavnim vjernicima

Reisu-l-ulema uputio čestitku mitropolitu Nikolaju i pravoslavnim vjernicima

Sarajevo, 06. januar 2015. (MINA) – Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović uputio je mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju i pravoslavnim vjernicima čestitku u povodu hrišćanskog praznika Božića. U čestitki Reisu-l-uleme se kaže:

– Vaša Eminencijo,

U svoje i u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Vama lično, mitropolite Nikolaj, sveštenstvu i svim pravoslavnim vjernicima u našoj zajedničkoj domovini Bosni i Hercegovini upućujem iskrene čestitke povodom hrišćanskog praznika rođenja Isaa (Isusa), neka je Božiji mir i spas na njega.

Molim Uzvišenog Boga da Vama i pravoslavnim vjernicima praznični dani donesu duhovnu radost i moralnu okrepu, da ih provedete u dobrom zdravlju, ličnoj i porodičnoj sreći.

Želim da božićna radost naših pravoslavnih komšija, kao i praznična radost svih drugih vjernika na ovim prostorima, još jače potakne duh razumijevanja, istinske brige komšije za sigurnost i prosperitet drugog komšije, da osnaži solidarnost među našim vjernicima i narodima i spremnost da koračamo prema društvu slobode, napretka i sreće za sve ljude i narode. Stoga, neka u prazničnoj radosti svoga komšije, osjeti njegov komšija svoju sigurnost i ugodnost.