Reisu-l-ulema na konferenciji u Kuvajtu

Reisu-l-ulema na konferenciji u Kuvajtu

Kuvajt, 15. decembar 2014. (MINA) – Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, od 15. do 17. decembra učestvuje na međunarodnoj konferenciji u Kuvajtu koja nosi naziv „Uloga žene u društvenom i humanitarnom radu“.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Njegovog visočanstva emira Kuvajta, Šejh Sabah El-Ahmed El-Džabir Es-Sabaha. Na konferenciji se okupilo 50 predstavnika i izlagača iz 18 zemalja. Konferencija tretira pravnu, vjersku, političku, humanitarnu i, općenito, društvenu ulogu i rad žene. Organizator konferencije je „Islamska međunarodna humanitarna organizacija koju predvodi bivši ministar vakufa dr. Abdullah El-Ma'tuk.

Svečanom otvaranju Konferencije prisustvovao je i emir Kuvajta, kao i brojni predstavnici vlade i drugih državnih institucija.

Reisu-l-ulema će 16. decembra  izlagati  o temi : „Uloga žene u društvenom i humanitarnom radu u BiH, sa posebnim osvrtom na saradnju sa Islamskom zajednicom u BiH“.

Njegovo izlaganje će biti prezentirano u posebnoj sesiji u kojoj učestvuju ministri za porodična pitanja i ministri vakufa islamskih zemalja.

Na konferenciji s Reis-l-ulemom učestvuje i dr. Senaid Zajimović, direktor Vakufske direkcije IZ u BiH.