Sarajevo: Projekat mladih za primjer svim nevladinim udruženjima

Sarajevo: Projekat mladih za primjer svim nevladinim udruženjima

U prelijepom ambijentu harema Istiqlal džamije  u Sarajevu sinoć je upriličeno svečano otvorenje kampanje „Živi univerzalne vrijednosti“. Ovu kampanju vode članovi grupe mladih Istiqlal/BeHaR, i obuhvata 30 bilborda i 20 citylightova koji su postavljeni u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a koje će pratiti ekološke i humanitarne akcije, te različite kulturne aktivnosti.

tekstu4

Otvorenje je započelo izvedbom simbolične numere „Behar u Bosni“ hora Hazreti Hamza nakon čega su se prisutnima obratili Kenan Hadžifejzović, Almedina Karkelja te Aiša Šero koji su u svom izlaganju predstavili grupu mladih Istiqlal/BeHaR, upoznali ih sa ciljevima projekta „Živi univerzalne vrijednosti“ te predstavili aktivnosti koje će se relizirati u narednih mjesec dana.

Ciljevi kampanje „Živi univerzalne vrijednosti“ su: podsjećanje na osnovne poruke časnih Knjiga, vraćanje na univerzalne vrijednosti i izgradnja jasne svijesti o svijetu i životu, čuvanje i uvažavanje pet svetinja: život, čast, vjera, imetak i porodica, suprostavljanje zločinu, nasilju i genocidu, borba protiv radikalizma i ekstremizma.

dr