Prijavite se! Konkursi za instruktore i popisivače očekuju se nakon 5. jula.

Prijavite se! Konkursi za instruktore i popisivače očekuju se nakon 5. jula.

Prednost će imati fakultetski obrazovani, ali za nacionalne kvote pravo učešća na konkursima imaju i oni sa srednjom školom. Bit ćete uredno obaviješteni!

 

Prema Zakonu o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova, konkurs za popisivače i instruktore na lokalnom nivou raspisuju opštinske/gradske popisne komisije, koje su opštine i gradovi trebali formirati zaključno sa 21. junom.

Dio opština koje nisu uspjele formirati lokalne popisne komisije, zatražile su pomjeranje datuma objave Konkursa za izbor popisivača i instruktora na lokalnom nivou, saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH.

Agencija za statistiku odobrila im je dodatni rok, da do 5. jula završe svoje obaveze, sa ciljem da se ispoštuju zakonske odredbe i kriteriji definisani u “Proceduri za izbor popisnih organa i osoblja” koje će biti angažovano u popisu.

Izbor svih kandidata mora biti jedinstven i transparentan u BiH.

Ukoliko opštine ne formiraju popisne komisije i ukoliko se konkurs ne objavi u dodatnom roku, u Agenciji za statistiku BiH kažu da ne mogu preuzeti odgovornost za taj propust.

Građani BiH će na vrijeme biti obaviješteni o novom datumu objavljivanja Konkursa za izbor opštinskih/gradskih popisivača i instruktora, dodaje se u saopštenju.

Iz Agencije podsjećaju da će na lokalnom nivou biti angažovano 625 članova popisnih komisija lokalne samouprave, 2.464 opštinskih instruktora i 18.879 popisivača.

Više detalja o tome šta je potrebno da biste se prijavili na konkurs možete pronaći ovdje.