Serdivan – Treći dan, utorak, 13.08.2013.

Serdivan – Treći dan, utorak, 13.08.2013.

Samir ef. Camić, glavni imam MIZ Bijeljina

“Mahsuz selam,

pripreme za koncert uveliko teku. Danas (13.08.13.) smo imali probe hora i folklora te sklopili zajedničku koreografiju sa omladinom iz Serdivana, a u toj koreografiji nastupaće 12 parova. Poslije probe imali smo prijem kod vlasnika mljekare Günesoglu gospodina Muzafera Güneša, a potom smo išli u obilazak još nekoliko bošnjačkih sela u oblasti Sakarya.

Večera je bila upriličena na jezeru Sapandža. Poslije akšam namaza, uz prisustvo serdivanskog muftije, proučen je tevhid pred duše Ibrahima Korajčevića, Ejjuba Camića i Osmana Gutića. U programu tevhida učestvovali su muški članovi našeg hora. Nakon jacije, muftija me ponudio da proučim ašare, a nakon toga sam se obratio prisutnima. Ono što nas je posebno prijatno iznenadilo je to da su domaćini iz Udruženja pripremili halvu za rahmetli Ibrahima, Ejjuba i Osmana.

Sutra (14.08.13.), ako Bog da, su pripreme za koncert i posjeta Sakarya Univerzitetu gdje će nas primiti rektor univerziteta. Učimo Dovu da na koncertu sutra uveče sve bude kako treba.”