SKAKA I RAMIĆ U SULTAN SULEJMANOVOJ ATIK DŽAMIJI U BIJELJINI

SKAKA I RAMIĆ U SULTAN SULEJMANOVOJ ATIK DŽAMIJI U BIJELJINI

Ministar dr Edin Ramić i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka posjetili su danas, 24. aprila 2020. godine, prvog dana ramazana 1441. h.g., Bijeljinu i Janju. Razgovarali su sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem, a u Janji su uručili ramazanski top, poklon Grada Sarajeva.

Ramić i Skaka iskoristili su svoj boravak u ovom dijelu Bosne i Hercegovine da posjete bijeljinsku Sultan Sulejmanovu Atik džamiju, nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine, gdje su kratko razgovarali sa glavnim imamom i predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, Samir ef. Camićem i Emirom Muslijem.

 

Posjeta nije bila planirana protokolom, a MIZ BIjeljina zahvaljuje se ministru Ramiću i gradonačelniku Skaki na odluci da nas ipak posjete. Ministar Edin Ramić već duži niz godina daje veliku podršku našem radu, a nadamo se da će i drugi bošnjački i bosanskohercegovački funkcioneri ubuduće planirati i poneku posjetu nama, u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, kako bi se informirali o našem položaju i uslovima u kojima živimo.

E.M.