Skupština Udruženja ilmijje: Čestitke imamima za hrabrost i požrtvovanost

Skupština Udruženja ilmijje: Čestitke imamima za hrabrost i požrtvovanost

Sarajevo, 4. juni 2014. (MINA) – U amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu pod predsjedavanjem Vehid ef. Arnauta održana je redovna sjednica Skupštine Udruženja ilmijje IZ u BiH. Pored usvojenih izvještaja o radu u 2013. i Plana i programa rada za 2014. godinu Skupština je donijela odluku o raspisivanju izbora u Udruženju. Na kraju zasjedanja Skupština je izdala saopćenje u kome se kaže:

“Skupština Udruženja ilmijje suosjeća sa građanima pogođenim poplavama i klizištima i svojim resursima će se uključiti u pružanje pomoći nastradalom stanovništvu.

Skupština čestita i izražava zahvalnost svim imamima koji su u ovoj složenoj situaciji pokazali hrabrost, požrtvovanost i maksimalnu angažiranost na poslovima saniranja šteta i pružanja pomoći svim građanima.

Skupština podržava inicijative Kriznog štaba Rijaseta IZ u BIH o svim planiranim aktivnostima u vezi sa organiziranim pružanjem pomoći i ujedno poziva sve članove Udruženja ilmijje da se maksimalno uključe i solidarišu sa stanovništvom u poplavljenim područjima i pokažu visoku svijest društvene odgovornosti, kao što su to već mnogo puta do sada učinili.”