Susret sa pobjednicima mektebskog i vjeronaučnog takmičenja

Susret sa pobjednicima mektebskog i vjeronaučnog takmičenja

U Muftijstvu tuzlanskom Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, susreo se 14. maja ove godine sa pobjednicima mektebskog takmičenja na nivou Muftijstva tuzlanskog i regionalnog takmičenja iz vjeronauke za učenike osnovnih i srednjih škola.

Tokom susreta muftija Fazlović im je još jednom čestitao na uspjehu, te je odao priznanje i učenicima i muallimima. Istakao je da su oni postigli najbolje rezultate među hiljadama učenika koji pohađaju mektebsku i vjeronaučnu nastavu, ali da je put do ovog njihovog rezultata bio dug i težak. Poželio im je puno uspjeha i sreće na narednom takmičenju, te da postignu velike rezultate.

Susretu su prisustvovali dr. Sead-ef. Seljubac, pomoćnik muftije tuzlanskog i muallimi takmičara Sadija Salkić, Mevlida Karić, Jasmin-ef. Begunić, Ibrahim-ef. Saletović i hfz. Kemal-ef. Mehić.

Podsjetimo, najbolje rezultate na mektebskom takmičenju i priliku da na nivou Rijaseta Islamske zajednice predstavljaju Muftijstva tuzlansko ostvarili su: Pobjednici Mektebskog takmičenja: Lejla Begunić (Test općeg znanja), Harun Omerović (Kiraet mlađi uzrast), Zejd Špiodić (Kiraet stariji uzrast), Nadia Suljagić (VIII razred), Ajla Mehinović (IX razred) i Fata Musić (I razred srednje škole).