Svečano otvorenje Islamskog kulturno-obrazovnog centra „Sultan Mehmed Fatih II“ u Goraždu

Svečano otvorenje Islamskog kulturno-obrazovnog centra „Sultan Mehmed Fatih II“ u Goraždu

Svečano otvorenje Islamskog kulturno-obrazovnog centra „Sultan Mehmed Fatih II“ u Goraždu, izgrađenog donacijom općina  Keçiören – Ankara  i Şahinbey – Gaziantep, a posredstvom Turske agencije za saradnju i koordinaciju, Predstavništvo za Bosnu i Hercegovinu (TIKA), najavljeno je za 20.juni 2014.godine (petak), sa početkom u 13:00 sati.

 Istoga dana, pored džuma namaza u Kajserija džamiji u Goraždu, obraćanja visokih vjerskih i državnih zvaničnika Bosne i Hercegovine i Republike Turske, te same ceremonije otvaranja Islamskog kulturno obrazovnog centra ‘Sultan Mehmed Fatih II’ u Goraždu, upriličen je obilazak projekta obnove i nadogradnje sprata Kantonalne bolnice u Goraždu realiziran od strane Turske agencije za saradnju i koordinaciju, Predstavništvo za Bosnu i Hercegovinu (TIKA).

S ciljem što bolje pripreme za otvaranje Islamskog kulturno-obrazovnog centra i renovirane zgrade Kantonalne bolnice u Goraždu u četvrtak, 12.juna 2014.godine, u zgradi Vlade Bosansko podrinjskog kantona Goražde upriličen je zajednički sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Općine Goražde na čelu sa nečelnikom Općine dr. sci. Muhamedom Ramovićem, Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na čelu sa premijerom prim. dr. Emirom Fraštom  i Muftijstva goraždanskog na čelu sa muftijom goraždanskim Remzijom ef. Pitićem. Sastanak je za cilj imao utvrđivanje samog protokola ceremonije otvaranja, te dogovor oko obaveza i aktivnosti na pripremi samog događaja. Na sastanku su dogovoreni konkretni zadaci i obaveze.

Dženan Imamović