TIKA ĆE PODRŽATI PROJEKAT MIZ BIJELJINA

TIKA ĆE PODRŽATI PROJEKAT MIZ BIJELJINA

Turska agencija za saradnju i koordinaciju, TIKA, podržat će stručno i finansijski projekat izgradnje poslovnih prostora kod Krpić džamije u Bijeljini, ukupne površine 25×6 metara, rečeno je u utorak 22. novembra 2016. godine, na sastanku održanom u sjedištu TIKA u Sarajevu. Projekat će poboljšati samodrživost Medžlisa i obezbijediti nova zapošljavanja.

Delegacija MIZ Bijeljina i koordinator TIKA prof. dr. Birol Çetin razgovarali su o aktuelnim i budućim projektima Medžlisa islamske zajednice Bijeljina. Zaključeno je da prioritet ima pomenuti projekat, za koji je do sada obezbijeđena saglasnost Vakufske direkcije iz Sarajeva, a od lokalne vlasti u Bijeljini dobijena je urbanistička saglasnost i odobreni lokacijski uslovi.

Projekat je u fazi pribavljanja građevinske dozvole, a kada bude završen, ako Bog da, poslovni prostori činit će dio vakufa Krpić džamije koja je u završnoj fazi obnove. Delegaciju Medžlisa na razgovoru u Sarajevu činili su Mirsad ef. Okanović, imam bijeljinske Sulejmanije, Azra Medinić, koordinator projekata MIZ Bijeljina, Emir Musli, predsjednik Izvršnog odbora i Samir ef. Camić, glavni imam MIZ Bijeljina.

Molimo Allaha dž.š. da spusti svoju milost na ovo hairli djelo za dobrobit muslimana Bijeljine.